Dag 25. 21 Augustus 2015. Glenwood Springs – Colorado Springs

Best Western plus Peak Vista Colorado Springs
Best Western plus Peak Vista Colorado Springs

Hotel: Best Western plus Vista Peak, Colorado Springs (1nacht)

16

Vandaag staan we rond acht uur op en gaan ontbijten bij de Cedar Lodge. Er is dit keer genoeg keus, van fruit tot yoghurtjes. Om negen uur gaan we op weg naar Colorado Springs. We rijden via de I-70, deze snelweg slingert helemaal langs de Colorado River, en door de bergen. We komen steeds dichter bij de Rocky Mountains. De natuur ziet er weer groen uit. We komen langs verschillende wintersportplaatsjes, zoals Vail. Net voorbij Denver, bij Castle Rock, stoppen we op een parkeerplaats om onze verse broodjes met ham en kaas te eten.

De volgende stop wordt the American Air Force Academy. Hier kun je opgeleid worden voor officier. Je kunt de academie voor een deel bezoeken. Een militair checkt wel eerst het paspoort, en wil even door onze kofferbak kijken. Hij vindt niet veel meer dan een hoop koffers en tasjes met vuile was! We rijden langs de mooie sportvelden en gaan naar het Visitor Center. Ook kun je in de Chapel. De vorm van deze kerk is erg beroemd. We vinden het wel interessant om hier rond te kijken.

De laatste stop is Garden of the Gods. Dit ‘natural monument’ is gratis te bezoeken. Er zijn vlakke wandelpaadjes aangelegd tussen de rode rotspunten. Leuk om even doorheen te wandelen. We zien hier ook nog wildlife: een haasje!

Om vijf uur zijn we bij het hotel. We rusten even wat uit, en gaan dan op zoek naar een KFC. Timo wilden graag een keer pittige kip eten. Hierna gaan we nog even zwemmen. Rond een uur of acht zijn we terug op de kamer. Lekker douchen en wat tv kijken. Morgen rijden we terug naar de startplaats van onze reis, Denver!

image image image image image image image image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *